Een aantal bezienswaardigheden in Amsterdam op een rijtje

Een dagje Amsterdam is ontzettend leuk. Waarom? Omdat je er talloze dingen kunt doen natuurlijk. Onze hoofdstad heeft namelijk heel veel bezienswaardigheden. Zo kun je een rondvaart maken door de grachten of een bezoekje brengen aan Madame Tussauds. Ook voor een leuke middag winkelen is een dagje weg naar Amsterdam natuurlijk uitermate geschikt. Ben jij een echte cultuurliefhebber? Ook dan kun jij je hart ophalen in Amsterdam. Je vindt hier namelijk talloze musea. Kortom: in Amsterdam kun je van alles beleven!Amsterdam

Bezienswaardigheden in Amsterdam uit de Gouden Eeuw

In de Gouden Eeuw was Amsterdam één van de belangrijkste steden in de hele wereld. Schepen voeren er af en aan om allerlei waren te laden en te lossen. Vaak wordt dan ook wel gezegd dat Amsterdam hét handelscentrum van de Gouden Eeuw was. Op dit moment is Amsterdam nog steeds een hele grote stad, maar niet meer het grootste handelscentrum ter wereld. Echter zijn er nog wel genoeg bezienswaardigheden in Amsterdam uit de Gouden Eeuw. Zo zijn er nog talloze panden te zien die stammen uit deze tijd. In veel van deze gebouwen zijn ook nog spullen uit deze tijd bewaard gebleven. Zeker de moeite waard om deze gebouwen eens te bezoeken dus!

Tickets voor het Rijksmuseum

Naast de oude gebouwen vind je in Amsterdam heel veel kunst. Zo zijn er talloze musea in deze stad. Het bekendste museum is waarschijnlijk het Rijksmuseum. Hier vind je enkele fraaie kunstwerken van de grootste Nederlandse kunstenaars aller tijden. Het bekendste werk is waarschijnlijk De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn. Heb jij dit kunstwerk altijd al eens in het echt willen bezichtigen? Dan is een dagje weg naar Amsterdam daar natuurlijk een mooie gelegenheid voor. Tickets voor het Rijksmuseum zijn echter wel vrij duur. Koop ze dan ook niet aan de kassa, maar via het internet. Zo kun je aanzienlijk besparen op Rijksmuseum tickets.

bikes

Fietsverhuur in Amsterdam

Natuurlijk kom jij niet alleen naar Amsterdam om kunst te bekijken. Je wilt immers ook de andere bezienswaardigheden in de stad zien. En die zijn er genoeg. Het zijn er zelfs zoveel dat je aan één dag vaak niet eens genoeg hebt om alles te zien. Zeker niet wanneer je alles te voet wilt bezoeken. Daarom is een fiets huren een goede optie. Zoek jij nog een fiets? Kijk dan eens bij fietsverhuur aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam. Hier kun je voor weinig geld een goede fiets huren.

In plaats van Amsterdam naar Euro Disney

disneyBen jij al meerdere malen in Amsterdam geweest? Dan heb je mogelijk al wel genoeg gezien van deze stad. Ondanks dat onze hoofdstad groot is, raak jij hier ook wel een keer uitgekeken. Gelukkig zijn er genoeg andere dingen die jij kunt doen. Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten. Heb jij kinderen? Dan doe je hen vast een groot plezier met een bezoekje aan Euro Disney. Probleem is alleen dat de tickets voor dit themapark in het Franse Parijs betrekkelijk duur zijn. Gelukkig zijn er vandaag de dag genoeg Euro Disney aanbiedingen. Hierdoor kun jij fors besparen op een tripje naar Euro Disney!

Wat is er aankomend weekend te doen in Amsterdam?

Ga jij dit weekend naar Amsterdam? Dan wil je natuurlijk van tevoren al weten wat er allemaal te doen is. In onze hoofdstad is haast ieder weekend wel een evenement. Zo speelt voetbalclub Ajax bijvoorbeeld haar thuiswedstrijden in de hoofdstad. Ben jij niet zo van voetbal maar houd je meer van muziek? Geen probleem. In Amsterdam vinden vrijwel wekelijks muzikale optredens plaats van diverse formaties. De vraag ‘wat is er aankomend weekend te doen in Amsterdam?’ kunnen wij dan ook alleen maar beantwoorden met: van alles!